A barna lapokhoz (2 db)
40 dkg liszt
10 dkg margarin
10 dkg kristálycukor
1 db tojás
3 ek. kakaó
4 dl tejföl
1 csomag sütőpor
A vaníliás piskótáhpz:
6 db tojás
6 ek. kristálycukor
6 ek. liszt
2 ek. étolaj
A citromos krémhez:
1 liter tej
10 ek. búzadara
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom
25 dkg baracklekvár
4 ek. rumaroma
20 dkg tortabevonó
A barna lapokhoz való nyersanyagot egy tálban összegyúrjuk, két részre osztjuk és kinyújtjuk. Tepsiben 180 fokon 15 perc alatt két lapot sütünk belőle. Elkészítjük a vaníliás piskkótát. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kristálycukorral simára keverjük. Hozzáadagoljuk a lisztet és a két evőkanál olajat. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgájához óvatosan hozzákeverjük és 180 fokos sütőben megsütjük. Elkészítjük a krémet. A liter tejet a búzadarával felfőzzük, sűrű állagot kell kapnunk. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a búzadarás krémhez adjuk. Belefacsarjuk a citrom levét, belereszeljük a héját, beletesszük a vaníliás cukrot.
Összeállítjuk a süteményt. Az egyik barna lapot lerakjuk, meglocsoljuk rumaromával, megkenjük baracklekvárral. A citromkrém felét rátesszük, majd a piskótát is rumaromával meglocsoljuk, baracklekvárral megkenjük, majd a citromkrém másik felét is rátesszük. Következik a másik barna lap. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és megkenjük vele a süteményt. Csak másnap szeleteljük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!