1 fej fokhagyma
30 dkg gomba
2 p.natur joghurt
3 ek.étkezési keményítő
1/2 db citrom
1 pár virsli
1 ek. cukor
friss oregánó
bors,só
zsemlemorzsa
olívaolaj
A megtisztított gombákat apróra vágjuk, de pár darab (3-4) kalapját szeletelve félre tesszük. Egy kevés olajon sóval, borssal megpároljuk az apróra vágott gombát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és fél citrom levét. Felöntjük egy liter vízzel és jól összeforraljuk. A joghurtokat alaposan elkeverjük az étkezési keményítővel; a forró léből pár kanállal hozzáteszünk azaz hőkiegyenlítést végzünk, és a levest besűrítjük. Az utolsó pillanatban oregánóval ízesítjük és egy evőkanál cukrot is dobunk hozzá és a levesünket készre főzzük.
A szeletelt gombákat megsózzuk és a felkarikázott virslivel együtt zsemlemorzsába forgatjuk illetve kissé belenyomkodjuk, és forró olajban megpirítjuk őket. Tálaláskor a virslikarikákat és a gombaszeleteket a leves tetejére halmozzuk, oregánó levélkékkel díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!