Még csak most irtam le a recit, és ki kell probálnom.....utána tudok véleményt irni....addig is köszönöm szépen...
Tészta:
Krém:
Új Hullám Tálkában felfuttatjuk egy kis langyos tejben a szalagálét.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk az Új Hullám 2l-es tálban. 3 részre osztjuk, Gyúrólapon vékonyra kinyújtjuk a TW Nyújtóval. Szilikon Sütőlapon világosra sütjük.
A krémhez fél liter tejet felteszünk forrni a 2,8l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben. Fél literbe pedig teszünk 25 dkg cukrot, 3 tojás sárgáját, 10 dkg lisztet. Jól kikeverjük a Konyhai Mindenttudóban a keverőkar betéttel.
A forralt tejhez öntjük, és krém keménységűre főzzük.
A tojásfehérjéből habot verünk a Gyorskeverőben.
Mikor a krém kissé kihűlt beletesszük a habot, egy vaníliáscukrot, a Konyhaművész Reszelővel belereszeljük a citrom héját, hagyjuk teljesen kihűlni, és megtöltjük a lapokat.
Bőségesen porcukrozzuk a tetejét az Új Hullám porcukorszóróval vagy Konyhaművész Univerzális Szóróval.
Másnap szeleteljük, mikor a lapok már megpuhultak. A TW Sajtszeletelő Késsel nagyon szépen tudjuk szeletelni, mivel a kialakítása olyan, hogy nem ragad hozzá semmi.
Javasolt Tupperware termékek:
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!