1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300g
vaj, liszt a kenéshez
túró 250 gr
tejföl 450 gr
tojás 2 db
tojás sárgája 3 db
porcukor 150 gr
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliáspuding 50 gr
sárgaborsó ( vakon sütéshez )
nagy citrom leve 2 db
A Tante Fanny linzertésztát 10 perccel a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőszekrényből.
A tésztát tekerjük ki és a tortaforma nagysága szerint vágjuk méretre.
A formát felolvasztott vajjal alaposan kikenjük, és lisztel megszórjuk, majd a tésztát jól nyomkodjuk bele.
Szurkáljuk meg a tésztát, majd fedjük le sütőpapírral, és szórjuk rá a sárgaborsót, vagy rizst ( vakon sütés )
Előmelegített sütőbe 180 °C-on 22 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz, majd a sütőpapírt és a sárgaborsót távolítsuk el.
A tortát hagyjuk kihűlni.
A citromlevet főzzük fel, majd azt is hagyjuk kihűlni.
A tejfölt és a túrót jól keverjük össze, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, vaníliás pudingot, a tojást, a tojás sárgáját, a citromlevet, és alaposan keverjük el.
Töltsük bele a tölteléket a formában kihült tésztára, és 170 °C-on középső sínen kb. 28 percig süssük.
Díszítés citromszelettel és citromfűvel.
A sütésnél az edénytől, a sütőtől függ, hogy hány fokon illetve hány percig sütjük a tortát.
Én 26 cm átmérőjű 5 cm magas kerek kerámiatálban sütöttem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!