250 gr mascarpone
1 ek limoncello ( vagy narancslikör )
1 ek zöldcitromlé, oranetlé
3 db tojás
3 ek cukor
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag babapiskóta
A tojásokat sárgájától szétválasztjuk, 2 ek cukorral és a vaníliáscukorral ( elektromos habkeverővel ) habosra keverjük.
Hozzáadjuk a mascarponét és a limoncellot, és habos krémmé keverjük.
A tojásfehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémbe keverjük.
A tejet és a cukrot összekeverjük, ízesítjük likörrel, majd a babapiskótát belemártjuk rövid időre ( hogy ne ázzon el )
És a sütőtál aljára sorban elhelyezem a babapiskótát.
Ezután krémet kenünk rá, megszórjuk a kandírozott citrommal és naranccsal, és így rétegezzük egymás után amig a sütőtál megnem telik.
Tetejét narancskarikával díszítjük.
Legalább 3 órát a hűtőben pihentetjük, majd hidegen tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!