70dkg sertés-szűzpecsenye,
3 evkanál liszt,
15dkg sütőmargarin vagy csak margarin
só,bors
2db citrom.1,5dl viz
Köretként: rizst készítek
A szűzpecsenyét megmosom, lecsepegtetem,érmékre ,kis szeletekre vágom,gyengén kiklopfolom és besózom,borsozom,egyik citrom levét ráfacsarom és egy órát pihen.
Lisztbe- forgatom és a vajat felhevítve egyenként beleteszem és lassan fedő alatt elkezdem sütni,kb 10 perc majd megfordítom és fedő nélkül még 10 percig szépen lassan sütöm.Amikor elkészültek tálra szedem a zsiradékban 1,5 dl vizet öntök és beforralom lassan.Szépen besürűsödik,ha kell sózom,borssal és citromlével ízesitem és leszűröm.
A másik citromot felkarikázom és tálaláskor a húsok tetejére teszem.
Rizsköret illik hozzá.
A tányér közepére téglalap alakban teszem a rizst,rá a szűzérméket és a tetejére citrom karika,a szaftot pedig köréje locsolom.
Fogyasztáskor a citromkarikákból ráfacsarunk az ételre.Petrezselymmel diszítem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!