A jéghidegvajat (ezfontos!) a reszelőnagylyukánlereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, cukrot, sótés a reszeltcitromhéjat. Kézzelgyorsanösszemorzsoljuk, hogy a lisztegyenletesenbefedje a vajat, ésfinommorzsaállagalegyen.
Egytortaformátkibélelünksütőpapírral, ésbeleszórjuk a morzsát. Kézzellenyomkodjuk, hogytömörrétegetkapjunk. Betesszük a sütőbe, és kb. 20-25 percigsütjük, amígvilágosranemsül.
A krémhezkikeverjük a tojást a cukorral, amígfehérnemlesz, hozzáadjuk a citromlevet, héjat, lisztet, sütőport, sót, likőrt, éscsomómentesrekeverjük. A megsülttésztáraöntjük, ésvisszatesszük a sütőbe. Kb. 20 percigsütjük, ill. amíg a krém meg nemszilárdul. (Ha nagyonsül a teteje, takarjuk le alufóliával!)
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.