A krémhez:20dkgvaj,20dkgporcukor,1 citromreszelthéjaés a leve,3dltej,4ekliszt.
A mázhoz:1 tojásfehérje,12dkgporcukor,1 kkcitromlé.
Előkészületi idő: 30 perc
Sütési idő: 10 perc
Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:
A lisztet a zsírralösszemorzsoljuk,hozzáadjuk a cukrot,a tojást,és a tejbenfeloldott szalalkálit.Jól összegyúrjuk.3 részre osztjuk.Zsírozott lisztezetttepsihátán 3 lapotsütünk.
Krémkészítése:A vajat a porcukorral a citromreszelthéjávalhabosra keverjük.A tejetfőni tesszük.A lisztetkevéstejjelsimárakeverjükés a forrásbanlévőtejhez öntjük.Folytonos keverésmellettsűrűrefőzzük,majd kihűtjük.Ezután összekeverjük a kikevertvajjalés a citromlevével,majd a lapokatmegtöltjük.
Mázkészítése:A tojásfehérjét a cukorralés a citromlévelnagyonsűrűrekeverjük,a tésztára kenjük.Forróvizes késsellehetőlegmásnapszeleteljük.
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.