Hozzávalók:
4tojàs sàrgàja,4evk cukor,1cs vaníliás cukor,1/ 2 cs sütőpor,1dl étolaj 4 ek liszt ezeket összedolgozzuk.
Krém :
Fél liter tejföl,8evk porcukor,2cs vaníliás cukor,3egész citrom leve és héja, fél l hullala, vagy tejszín
Tetejére krém :
20-25 dkg porcukor,10dkg vaj,2-3 evk citromlé,ízlés szerint ételszínezék
Elkészítése:
4tojàs sàrgàja,4evk cukor,1cs vaníliás cukor,12 cs sütőpor,1dl étolaj ezeket összedolgozzuk.
Külön kemény habbá felverjük a tojás fehérjéket és óvatosan összedolgozzuk, a masszával majd beletesszük egyenként a 4evk lisztet.
Előmelegített sütőben 175°C on Tűpróbáig sütjük. Ezekből az alapanyagokból még kettő piskótát sütünk, egyikbe teszünk étel színezéket (mennyiség tetszőleges)
Ez a lap kerül középre.
Krém :
Fél liter tejföl,8evk porcukor,2cs vaníliás cukor,3egész citrom leve és héja,ezeket összedolgozzuk.
Fél liter Hullala tejszín (de ki mivel szeret dolgozni )kemény habbá verjük és a tejfölös masszával összedolgozzuk én még tettem bele 3cs habfixàlót.
A krémet kettéosztjuk, és a piskótákat megkenjük.
Tetejére krém :
20-25 dkg porcukor,10dkg vaj,2-3 evk citromlé,ízlés szerint ételszínezék (a piskótába és a tetejére 30ml elég )
Ezt összedolgozzuk, és ha az állaga folyós, akkor tegyünk hozzá még porcukrot.
Bekenjük a süteményt és hűtőbe tesszük megdermedni.
Ízlés szerint díszítjük.
38×25cm es tepsihez
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!