Azégetetttésztahozzávalóibóldiónyiördögpirulákatsütünkazalábbiakszerint: a vizet, a sótés a vajatösszeforraljuk, majdállandókeverésközbenbeleszitáljuk a lisztet. Közepeslángonaddigkevergetjük, amíg a lisztegymasszáváösszeáll. A masszátmég kb. 2 percigkevergetjük a fazékban. A tűzrőllevéve a tojásokategyenkéntadjukhozzá, ésjólkeverjük el. A következőtojástcsakakkortegyükbele, ha azelőzőmárelkeveredett.
Kinyomózsákkaldiónyinagyságúrózsákatnyomjunk a sütőlemezre, és200°C-ossütőben 12-15 percigsütjük. Kinyomófejjelnyomjunkegymélyedést a pirulákaljába.
A tejben elkeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd lassan a lisztet, végül sűrűre főzzük. Ezzel töltjük meg a pirulákat.
A cukorból a vízzel főzzünk világosbarna karamellt, ebben mártsuk meg félig a pirulákat, és tornyozzuk őket az omlós tésztából készült tortalapra. (Vigyázzunk, a karamell nagyon forró!)
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.