Hozzávalók: Én nem szoktam a csalamádé alapanyagait mérni, amennyi hozzávalóm van , abból készítem, és a többi savanyúságaimhoz használt levet öntöm rá.
Elkészítés: A káposztát , az uborkát, paprikát és a sárgarépát legylulom, kb.3 kanál sót szórok rá, és jól összekeverem. Másnapig letakarva hagyom, maj levétől kicsavarva üvegekbe teszem, és ráöntöm az előre elkészített ecetes levet. 2 l. víz, fél l. 10 %-os ecet, 25 dkg. cukor, felfőzöm, utána beleteszem a savahyúság tartósítót, én Zelkót használok, 5 perc forralás után kikapcsolom, hűtöm, és mehet a csalamádéra. Tetejére kicsi kénport teszek
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!