Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Desszert / meleg recept ( tálaláskor ) » Császármorzsa

felvitel dátuma: 2020-06-30 20:06:22       mai nézettség: 1       nézettség: 970
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

200 g búzadara

1 db tojás

1 ek cukor

2 dl tej

1 citromból nyert reszelt citromhéj

1 ek napraforgó olaj

1 csipet 

Tálaláshoz:

3 ek sárgabaracklekvár

2 csapott ek porcukor

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:
  1. Egy tálba öntjük a grízt, a citrom reszelt héját és a kristálycukrot, majd a tejjel jól összekeverjük. Kb. fél órára hűtőbe rakjuk, hogy a gríz megdagadjon.

  2. Ezután hozzákeverjük a tojássárgáját. A fehérjét 1 csipet sóval felverjük habbá, és azt is belekeverjük.

  3. Majd az olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben, és hozzáöntjük ezt a masszát.

  4. Kicsit hagyjuk, hogy megdermedjen, majd elkezdjük kevergetni (lapos fakanállal kockákra vágjuk), hogy kisebb darabok legyenek. Arra ügyeljünk, hogy minden oldala megsüljön-piruljon a masszának. Ahogy kevergetjük, apró darabokra törnek össze, és mindenhol jól megsülnek, pirulnak.

  5. Melegen tányérokba szedjük, kívánság szerint porcukorral megszórjuk és baracklekvárt teszünk rá.

Szakács: Katrin


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Czinege Jánosné 2020 július 01

Imádom, de még sose főztem. Kösz6i a receptet.

10/10 Kovács Ibolya 2020 július 05

Szeretem. Anyukám sokszor főzött ilyet.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.