Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » 100 éves étel receptek » Csaupa csokis kalács

felvitel dátuma: 2023-01-22 16:03:08       mai nézettség: 1       nézettség: 90
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:
60 dkg liszt,
5 dkg élesztő, vagy szárított élesztő
3,5 – 4 dl tej,
2 tojássárgája,
10 dkg cukor,
4 evőkanál étolaj,
kis só,
1 tojás a kalács kenéséhez.
Töltelékhez
25 dkg margarin,
20 dkg cukor,
4 evőkanál kakaó, vagy esetleg fahéj
Előkészületi idő: 60 perc


Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból jól kidagasztott kelt tésztát készítünk, 3,5 dl meleg tejbe beletesszük a 10 dkg cukrot, majd ezzel felfuttatjuk az élesztőt, ha szárított élesztőt használunk, azt nem kell felfuttatni, a lisztbe beletesszük a két tojás sárgáját egy kicsi sót és a felfuttatott élesztőt és összedolgozzuk. Ha túl keménynek érezzük, még tehetünk bele egy kicsi tejet, amikor már jól összeállt lassan, kanalanként hozzáadagoljuk a 4 kanál étolajat, tovább dagasztjuk. Ha kalács állagú lett, meleg helyre tesszük és letakarva 30-40 percig kelesztjük, ezalatt a töltelékhez a 25 dkg margarint összekeverjük 20 dkg cukorral és 4 evőkanál kakaóval,
a megkelt tésztát hat egyenlő nagyságú cipóra formázzuk, mindegyik cipót tepsi hosszúságú és 20 cm széles csíkra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát megkenjük a kakaós töltelékkel, úgy hogy a szélére ne nagyon kerüljön kence, a tészta csíkokat a hosszanti oldal mentén feltekerjük, így 6 szálat kapunk, ezekből készítünk majd 2 fonott szálat, 3-3 szálat összefonunk úgy, ahogy a hajfonatot készítjük. A két fonatot egymás mellé kizsírozott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és 15-20 percig tovább kelesztjük. A kakaóval megtöltött rudak tetejét megkenjük egy tojással és előmelegített, 180 fokos sütőben sütjük,
sütési ideje kb. 40-45 perc. (Nekem nev volt kedvem 6 részt nyújtani, így kétfelé vettem a tésztát, megkentem és feltekertem, mint a bejglit, így is nagyon finom!)
Szakács: Ibolya


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.