A tészta hozzávalóiból jól kidagasztott kelt tésztát készítünk, 3,5 dl meleg tejbe beletesszük a 10 dkg cukrot, majd ezzel felfuttatjuk az élesztőt, ha szárított élesztőt használunk, azt nem kell felfuttatni, a lisztbe beletesszük a két tojás sárgáját egy kicsi sót és a felfuttatott élesztőt és összedolgozzuk. Ha túl keménynek érezzük, még tehetünk bele egy kicsi tejet, amikor már jól összeállt lassan, kanalanként hozzáadagoljuk a 4 kanál étolajat, tovább dagasztjuk. Ha kalács állagú lett, meleg helyre tesszük és letakarva 30-40 percig kelesztjük, ezalatt a töltelékhez a 25 dkg margarint összekeverjük 20 dkg cukorral és 4 evőkanál kakaóval,
a megkelt tésztát hat egyenlő nagyságú cipóra formázzuk, mindegyik cipót tepsi hosszúságú és 20 cm széles csíkra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát megkenjük a kakaós töltelékkel, úgy hogy a szélére ne nagyon kerüljön kence, a tészta csíkokat a hosszanti oldal mentén feltekerjük, így 6 szálat kapunk, ezekből készítünk majd 2 fonott szálat, 3-3 szálat összefonunk úgy, ahogy a hajfonatot készítjük. A két fonatot egymás mellé kizsírozott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és 15-20 percig tovább kelesztjük. A kakaóval megtöltött rudak tetejét megkenjük egy tojással és előmelegített, 180 fokos sütőben sütjük,
sütési ideje kb. 40-45 perc. (Nekem nev volt kedvem 6 részt nyújtani, így kétfelé vettem a tésztát, megkentem és feltekertem, mint a bejglit, így is nagyon finom!)