A tésztához:
4 dl tej
5 dkg élesztő (friss)
60 dkg búzaliszt
3 db tojássárgája
2 evőkanál étolaj
6 dkg kristálycukor
1 apró csipet só
-kenéshez 1 tojás
A töltelékhez:
10 dkg vaj
2 evőkanál kakaó
12,5 dkg cukor
1 csomag csokoládés pudingpor (főzhető)
2,5 dl tej
Először a krémet készítjük el. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet és a többi hozzávalót. Folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Levesszük a tűzről, felhasználásig félretesszük, kihűtjük.
1.A lisztet a dagasztótálba tesszük, egy kis mélyedésbe teszünk a cukorból 1 evőkanállal, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük langyos tejjel és hagyjuk 10 percig felfutni. Ha az élesztő felhabzott, hozzátesszük a többi hozzávalót és tésztát dagasztunk, majd egy órát kelesztjük.
2.Kelesztés után átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán egyben kinyújtjuk, jó nagyra.
3.Felét megkenjük csokipudinggal.
4.A tészta másik felét ráhajtjuk a csokis oldalra és kétcentis csíkokat vágunk (én pizzavágóval).
5.A csíkokat megcsavarjuk majd csigaformába igazítva sütőpapiros tepsire tesszük őket.
6.Fél órát újra kelesztjük, ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!