Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Cseresznye lekvár ahogy én csinálom

felvitel dátuma: 2015-06-21 18:06:19       mai nézettség: 1       nézettség: 2203
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

8 kg cseresznye cukor ízlés szerin 2 dkg citromsav

A cseresznye lekvárt úgy csináltam mint a szilvalekvárt és finom kemény sütésálló lett.

A szilvalekvár receptjét is betettem.

Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 180 perc

Főzési idő: 45 perc
Elkészítés:

Cseresznye lekvár készítése

Nagyon sok cseresznyénk van a befőtt nem igazán megy nálunk. A fagyóba teszek el mert süteményekbe, gyümölcslevesnek kompótnak, sokkal finomabb. Ma kipróbáltam 8 kg cseresznyéből úgy lekvárt főzni, ahogyan a szilvából készítem. Nagyon finom kemény sütésálló lekvár lett belőle. Annyi változással, amikor már a sütőből ki került akkor  még melegen a lábasba össze tumixoltam úgy tettem ízlés szerint a cukrot és rövi időn belül kemény cseresnye lekvár lett belőle. ekkor tettem bele  citromsavat összekevertem és üvegbe tetem úgyan úgy mint a szilvánál. Holnap már egy 15 l lábassal fogom csinálni.

Szilvalekvár  főzése ahogy én csinálom.

Először a szilvát jól megmosom, kettétöröm, majd kimagozom ( nem darálom ) Van egy 15 l lábasom, ami belefér a gázsütőbe. Ezt a lábast jól ki ecetezem úgy, hogy a lábas oldalát is érje az ecet, kb 1,5 dl ecettel. A lecsurgott ecettett nem öntöm ki marad a lábasba. Teljesen tele rakom szilvával és beteszem a sütőbe 200 fokon kb 5 óra hossza kell, hogy majdnem félig elfőjön a leve, Nagyon fontos nem szabad megkavarni!!! Nem ég oda nyugodtan lehet, mellette dolgozni! Ha már  félig elfőtte a levét akkor felteszem a gázra és ízlés szerint cukrot teszek hozzá, és folyamatosan kavarom, Ez a művelet olyan 45 percig tart és finom kemény sütésálló lekvárom van. Tiszta száraz üvegbe rakom, minden csavar alá folpactott rakok és jól rácsavarom a tetejét, és száraz dusztba teszem ott hagyom kihűlni. Nem teszek semmi tartósítót bele.

Szilvát nem kell turmixolni!!

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 ibolya fodor 2015 június 21

Nagyon finom lehet,szivesen megkóstolnám

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.