Még ma kiprobálom
2 db. tojás
4 dl. tejföl
2.5 dl. cukor
5 dl. liszt
1 csomag sütőpor
néhány csepp mandulaaroma
fél kg. cseresznye
10 dkg. mandulalap
A tojásokat a tejföllel elkeverjük simára.
Hozzáadjuk a cukrot, azzal is keverjük egy ideig.
Hozzá szitáljuk a sütőporos lisztet, majd alaposan eldolgozzuk.. Közben belecsepegtetjük a mandula- aromát..
Ha jól kidolgoztuk, simítsük a masszát egy közepes tepsibe, amit kizsíroztunk, liszteztünk..
Rádobáljuk a cseresznyét és arra a mandulalapokat.
180 fokra előmelegített sütőbe betesszük és 30-35 percig sütjük. A sütés ideje függ a sütőtől!
Ha már szép aranysárga kész van.
Kockára vágjuk és porcukrozzuk. (nem kötelező)
Fontosnak tartom megemlíteni, hogy ezt a receptet a Szalay Könyvek sorozat Édes piték, lepények c. könyvéből tanultam. Köszönet érte.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!