1/2 cs. vajastészta
1 tojás
1 szál cserkészkolbász / ezt a kolbászt ajánlom, mert nagyon kellemesen fűszeres és az illata is és íze is a sütiben kiváló!/
A vajastésztát 2 mm vastagra kinyújtjuk, lekenjük tojással.
A cserkészkolbászt felvágjuk 8-9 cm-es darabokra. 5 db-ra lesz szükségünk.
A lekent tésztából levágunk egy 8-9 cm széles csíkot, éppen akkorát amekkorára a kolbászt felvágtuk. Kb a tészta közepénél megkezdjük ráhejezni a kolbászdarabokat, jobbfelé haladva, kb 4 cm helykihagyással. ezután a bal oldalon lévő csíkot rá borítjuk a kolbászcsíkokra. minden kolbász között tenyerünk élével jól összenyomjuk a tésztát.
Ezt a kolbásszal töltött tésztacsíkot 1/2 órára mélyhűtőbe tesszük.
Amikor kivesszük jó keménynek kell lennie, hogy egy éles késsel 1 cm széles csíkokat tudjunk belőle vágni. Ezekez sütőlapra fektetjük és 20 perc alatt ropogósra sütjük.
A maradék tésztát meghintjük reszelt trapistasajttal és sajtos rúdnak kisütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!