Hozzávalók:
1 kg rostélyos, 25 dkg vhagyma, 1 dl olaj, 2 dkg pirospaprika, 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, bors, só, ízlés szerint,2 dl húsleves 10 dkg füstölt szalonna, ( ÉN MONT EZT ELHAGYTAM)
Elkészítése :
A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd az olajban hirtelen pirosra sütjük.
Kivesszük a húst, megpirítjuk a hagymát, megszórjuk paprikával, föleresztjük 2 dl húslevessel (húsleveskockából készült), visszatesszük a húst, és fedő alatt puhára pároljuk.
Ráöntjük a tejfölt, felforraljuk, és a tálra rakott hússzeletekre öntjük.
Minden hússzeletet egy-egy bevagdalt sültszalonna-szelettel díszítünk, galuskával, metélt tésztával vagy makarónival tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!