5 db tojás,
5 ek. kr. cukor,
6 ek liszt,
1 púpos ek. kakaópor,
1 kk. szódabikarbóna,
Krémhez:
1cs tejszínes pudingpor,
3 dl tej,
3 ek. p.cukor,
10 dkg ráma,
25 dkg gesztenyemassza,
Kb 25 dkg magozott meggy.
5 tojásból elkészítjük a piskótatésztát, majd kétfelé vesszük és az egyik felébe kakaóport keverünk.
A piskótát vajazott lisztezett tepsibe, átlósan csíkozva merjük. Lehet kanállal, de én nylonzacskóba tettem, és a zacskó csücskét levágtam, így csíkoztam felváltva a kétféle piskótát.
Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. Ha megsült, egy tiszta konyharuhába szorosan feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet. A 3 dl tejben megfőzzük a cukorral a pudingot, és hűtjük. A rámát felhabosítjuk, majd a kihűlt pudinggal összedolgozzuk. Végül a gesztenyét keverjük bele, és az egészet jó habosra kidolgozzuk.
A kihűlt piskótát kitekerjük, a krémmel megkenjük, rászórjuk a meggyet és feltekerjük. Tetejét porcukorral meghintjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!