Zebratorta a ,,hivatalos", szép neve:)
Hozzávalók :
5 tojás
1 narancs reszelt héja
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliáscukor
1,2 dl langyos víz
2,5 dl olaj
38 dkg liszt
1 csipet só
1 sütőpor
2 ek kakaó
A tojássárgáját a cukorral és a vaníliáscukorral jól elkavarjuk, kanalanként hozzáadjuk a vizet és az olajat. Mixerrel habosra kavarjuk, beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport és a felvert tojásfehérjét. Felét átöntjük egy másik edénybe, ehhez hozzáadjuk a kakaót. Egy 26 cm-es sütőformát kikenünk egy kis margarinnal, és belekanalazzuk a masszát, egyszer két kanál vaníliásat, a sütőforma közepére, majd erre két kanál kakaósat, ugyancsak a közepére, majd megint két kanál vaníliásat, és így tovább, amíg elfogy mindkét massza. Közepes lángon sütjük 35-40 percet, amíg egészen átsül. Ilyen gyönyörű spirálos-csíkos lesz.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!