Jól néz ki! :)
Pörkölthöz: 80 dkg sertés hús (comb, lapocka), 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej hagyma, fűszerpaprika, só, bors
Habaráshoz:
kb. 1 nagy pohár tejföl háromnegyed része, liszt
Nokedlihez: liszt, tojás, víz, só
Pörkölt:
A hagymát megpucoljuk, és kockára vágjuk. A szalonnát bevagdossuk a bőrén, és levágjuk róla (kis csíkok lesznek belőle, de én kockákra vágtam). A húst vékony csíkokra vágjuk.
A szalonnát egy serpenyőben vagy egy lábasban üvegesre pirítjuk, ezután rátesszük a hagymát, és azt is megpirítjuk. Rátesszük a húst, és amikor levet enged megfűszerezzük (só, pirospaprika, bors). Megfőzzük. Időközben ahogy elforr a víz öntünk hozzá.
Amint a hús megfölt, elkészítjük a habarást.
Habarás:
A tejfölt a liszttel simára keverjük, és adunk hozzá a tokány levéből, a hőkiegyenlítés miatt. Ezutána folyamatos keverés mellett vékony sugárban hozzáadjuk a húshoz. Ismét felforraljuk, és kész.
Nokedlivel tálaljuk.
Nokedli:
A lisztet, a tojást, a vizet és a sót összekeverjük. Nem túl sűrű és nem túl folyós masszát kell kapnunk. Nokedliszaggatóval forrásban levő sós vízbe szaggatjuk. Egyszerre csak egy kis adagot. Amikor feljön a víz tetejére megfőlt, és kiszedjük hideg vízbe, majd leszűrjük, mint a tésztát..
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!