1 db tojásfehérje
7 dkg porcukor
3 csepp ecet
5 csepp ételfesték (ízlés szerint)
Ahány tojásfehérjéből készítjük, annyiszor 7 dkg porcukrot adunk hozzá.
A tojásfehérjét egy fém tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet. Vizet forralunk egy kis lábasban, ráhelyezzük a tálat, és gőz felett addig verjük, míg olyan szilárd lesz, hogy a habverőről nem folyik le.
Ezután nyomózsákba tesszük, sütőpapírral bélelt tepsibe köröket, cseppeket nyomunk, és 70 fokos sütőben, kb. 2-2,5 órán keresztül szárítjuk.
Díszíthető olvasztott csokival száradás után, vagy színezhető felverés közben pár csepp ételfestékkel Én 3 felé vettem ,külön színeztem és egymásra helyezve került a habnyomó zsákba. Dísz gyöngyöt sütés előtt tegyük rá.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!