12 dkg vaj
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1,5 dl tej
3 db tojás
1 tasak sütőpor
2 evőkanál Búzadara
3 evőkanál tejföl
1 csomag vaniliás cukor
25 dkg málna
15 dkg zabpehely
A Vajat kikeverjük a cukorral ,beleadagoljuk a tojásokat ,majd felváltva a lisztet és a tejet folyamatosan keverve hozzá rakjuk.A sütőport is beletesszük.Hozzákeverjük a vaniliás cukrot a tejfölt ,finom krémes tésztává elegyitjük .
Végül óvatos mozdulatokkal a két kanál búzadarát és a zabpelyhet is bele rakjuk .Ha sűrűbb mint a tejföl ,egy pici tejjel lehet még lazítani .
A 29x32 cm sütőformába sütőpapírt rakunk .
Ebbe rakjuk a tésztánkat
Ha mirelit a gyümölcs akkor előtte kiengedjük ,de ha friss idény gyümölcsöt rakunk megtisztítjuk,lecsepegtetjük és utána finoman a tészta tetejére rakjuk .
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük
Jó étvágyat hozzá
Nagyon finom ismét egy újabb saját recept ami felettébb ízlett a családnak.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!