Hozzávalók: 1 csirkemell,3-4 gerezd fokhagyma, 1 csili paprika, / nekem nem volt/én port használtam, 1 maroknyi földimogyoró, két evőkanál olivaolaj, kis darab gyömbér, 2 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál szezámmmag, 1 kávéskanál méz.
Elkészítés: Wokban,vagy serpenyőben az olivaolajat felmelegítjük, belenyojuk a fokhagymát,és a lereszelt gyömbért, és kevés csiliport,ízlés szerint.Pár percig sütjük, majd belerakjuk a felcsíkozott csirkemellet.Állandó keverés mellett pár percig sütjük, ha a hús puha, mehet rá a szójaszósz, amivel még egy-két percig sütjük.Majd a ledarált, de nem por alaku mogyorót, és a szezámmagot hozzáadva pirítsuk egy kis ideig. A mézet csak akkor tegyük rá, ha már levettük a tűzről. Én rizzsel és vegyes salátával táleltam.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!