Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Csípős - savanyú tokány belsőségekből

felvitel dátuma: 2013-08-10 07:38:51       mai nézettség: 1       nézettség: 2457
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:

1 tüdő,

1 szív,

1 nyelv,

1/2 fej, füllel.

2 nagy fej hagyma,

5 gerezd fokhagyma,

3 db.  nagyobb sárgarépa,

½ l.  natúr paradicsomszósz,

1 citrom, vagy kevés citromlé,

bazsalikom, kakukkfű, petrezselyemlevél,

só, bors, kevés csili,

1 ek. mustár,

3 db. alma,

1 marék, savanyú káposzta,

néhány babérlevél,

kevés ecet, az abáláshoz,

1 pohár tejföl, a tálaláshoz.

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:
A fejet, a tüdőt, nagyobb darabokra vágjuk, sós, enyhén ecetes vízben, néhány babérlevéllel, a többi húsfélével együtt, feltesszük lassú tűzön abálni. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, a répát félkarikára, vagy karikára vágjuk. A savanyú káposztát megvagdossuk, hogy nem maradjon szálas. Az almákat meghámozva, kisebb darabokra vágjuk. A zöld fűszereket felaprítjuk.
Mikor a belsőségek, húsok megabálódtak, hűtés után, vékony csíkokra vágjuk. Az abáló lét, nem öntjük ki, mert fontos alapanyag marad.
A hagymát, kevés zsíron üvegesre pároljuk, a fokhagymát hozzáadva megsózzuk, majd felöntjük az abáló lével. A csíkokra vágott husikat is hozzátesszük, és annyi lét öntünk rá, hogy ellepje. Belekerül a répa, a savanyú káposzta, a negyedbe vágott citrom, vagy citromlé, a dobozos paradicsomszósz, 1 ek. mustár is.
Kicsit sózunk rajta, erősebben megborsozzuk, és ízlés szerint csilit, vagy csípős paprikát rakunk bele. Hozzáadjuk a darabolt almát is. Mivel a húsok előfőttek, rövid főzés szükséges. 30-40 perc alatt készre fő. Annyi ideig szükséges főzni, hogy a répa megpuhuljon. Ha szükséges, az abáló levével pótoljuk a mennyiséget. Sűrítésre nincs szükség, mert az alma, a hagyma,  a paradicsomszósz, biztosítja a mártás szerű állagot.
Polentával , tejföllel tálaltam. Más köret is alkalmazható, de lényeges, hogy a szaftot, ami az ételem pikantériáját biztosítja, fel tudja szívni a köret. Tálaltam már galuskával, grízgaluskával, de főtt tésztával is. 
Több más recepttel együtt a Kifőztük magazin kérésére készítettem el az ételt. Mivel a körülményekről is írtam, érdemes megnézni, saját oldalam beszámolóját is:
 
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

8/10 Veronika 2013 augusztus 10

Remek étel a családom szereti,Én szoktam készíteni csak simán lépből is!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.