2 répa
2 liter húsleves
3-4 gerezd fokhagyma
8 darab (fafül) gomba, helyettesíthető másfajtával is, frissel is
1 kis gumó gyömbér
1,5 evőkanálnyi étkezési keményítő
csípőspaprika-őrlemény
2 evőkanálnyi szójaszósz
2 evőkanál rizsecet, más ecet is megfelelő
2 tojás
Szezámolaj
A fokhagymát törd apróra, a répákat vágd félbe, majd csíkozd fel.Egy mély serpenyőben - akár wokban - vékony réteg szezámolajon pirítsd meg a tört fokhagymát, reszelj bele egy kevés gyömbért - nagyon intenzív íze van, ezért tényleg óvatosan bánj vele! -, add hozzá a répát , a gombát, valamint ízlés szerint a csípős krémet. Sózd meg, adj hozzá egy csipet cukrot, öntsd fel a szójaszósszal, a keményítőt keverd el körülbelül egy deci vízzel, és azt is keverd hozzá. Add hozzá az ecetet, de csínján bánj vele. Forgasd át párszor az egészet, majd öntsd fel a húslevessel - természetesen kockából is jó! A tojásokat verd fel, majd ha már forr a leves, csorgasd bele, és már kész is.
A fotót majd pótolom
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!