Hozzávalók:
A páchoz:
1 dl olívaolaj
1 db lime leve
1 lime reszelt héja
4 nagy gerezd fokhagyma
2 evőkanál méz
1 evőkanál őrölt kömény
1½ evőkanál füstölt chili paprika /sima chili is jó/
60 dkg csirkemell
só
durvára őrölt fekete bors
A raguhoz:
2 evőkanál olívaolaj
1 nagy piros kaliforniai paprika
1 nagy zöld paprika
1 nagy sárga paprika
1 nagy fehér hagyma
1 db chili paprika
1/2 cs. újhagyma
1/2 cs.snidling
só
frissen őrölt fekete bors
Előkészítés: A csirkemellet, paprikákat és a hagymát vágjuk vékony csíkokra. Keverjük össze a pác összes hozzávalóját és tegyük egy nagy lezárható műanyag dobozba vagy zacskóba. Keverjük hozzá a húscsíkokat és zárjuk le a zacskót vagy dobozt. Hagyjuk pácolódni 2-3 órán keresztül.
Elkészítés:Forrósítsunk fel egy serpenyőt és kevés olajon hirtelen pirítsuk át a csirkemell csíkokat majd tegyük félre. A paprikákat és a hagymát tegyük a serpenyőbe és öntsünk hozzá egy kis olíva olajat. Kevergessük míg félig megpuhul. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tegyük vissza a hús csíkokat és pár percig pároljuk együtt a paprikával.
Tálalhatjuk tortillában, rizzsel vagy friss kenyérrel.
Jó étvágyat kívánok hozzá! J
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!