Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hús ételek / baromfi recept » Csirke vadász módra

felvitel dátuma: 2011-11-06 19:37:30       mai nézettség: 1       nézettség: 4617
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

A paradicsommártáshoz:

1/2 fej reszelt vöröshagyma,

2 ek oolivaolaj,

2-3 gerezd (paszírozott) fokhagyma,

1 doboz szeletelt paradicsom konzerv,

1 kk oreganó,

1 ek Delikát/Vegeta,

1 kk cukor,

 

A csirkéhez:

4 db csirke mell,

50 gr kenyér morzsa,

100 gr reszelt parmezán sajt,

60 ml olivaolaj,

8 db bazsalikom levél,

120 gr Mozzarella vagy Edámi sajt,

2 tojás

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

1. Egy közepes méretű lábasba öntünk egy kis olivaolajat és amikor már felmelegedett beletesszük az előre lereszelt vöröshagymát,

2. A vöröshagymát 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az átpaszírozott fokhagymát,

3. Így pirítjuk még 1-2 percig majd hozzáadjuk a paradicsomot, az oregánót, a vegetát és a cukrot,

4. Majd mindezt lassú tűzön főzzük kb 12 percig, időnként keverjük meg,

5. Amíg föl a szósz készítsük elő a csirkét,

6. Mossuk meg és törlőpapírral töröljük meg a csirke melleket, (ha van rajta bőrös rész azt távolítsuk el) utána tegyük 2 frissentartó fólia (folpack) közé és kloffoljuk ki kb 1 cm vékonyra, ha túl nagyok lennének a szeletek akár vágjuk őket félbe,

7. Sózzuk és borsozzuk,

8. Egy edényben verjük fel a tojásokat, a másikba keverjük össze a kenyér morzsákat a reszelt parmezán sajttal,

9. A hús szeleteket először mártsuk bele a tojásba majd forgassuk bele a kenyérmorzsába, és azután rögtön tegyük a már felmelegített forró olajba és süssük kb 3-4 percig,

10. Ekkor egy jénai tálba tegyük bele a paradicsommártás 3/4-t és arra fektessük a megsült hús szeleteket és minden húsra öntsük  a maradék paradicsomszószt,

11. A szósz tetejére helyezzük a bazsalikom leveleket és szórjuk meg a reszelt vagy a felszeletelt sajttal, így tegyük be a 200°C fokra már előmelegített sütőbe és süssük kb 30 percig,

12. Amikor elkészül tálaljuk főtt széles metélt tésztával

Szakács: Teodora


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.