Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hús ételek / baromfi recept » Csirkehúsos házi tortilla

felvitel dátuma: 2013-07-28 15:07:11       mai nézettség: 1       nézettség: 4203
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

1kg csirke felsőcomb/csirkemell/

1 csm Knorr Kebab paprikás dressingel,de annélkül is elkészíthető,saját fűszerezéssel,a zacskón feltüntetett felhasználási javaslat alapján,vagy házilag készitett páccal/3-4evk.olaj,,bors,majoranna,fokhagyma,

pirospaprika és ebbe a pácba tesszük a felapritott húst

és 10 percig állni hagyjuk,majd megsütjük serpenyőben magas lángon.

Tortilla:50dk liszt

1 teásk,sütőpor,8dk olvasztott vaj,vagy 3 evk olaj

3 dl mele víz,

Mártogatós:3-4evk majonéz és tejföl,,bors,

Fejes saláta,paradicsom,lilahagyma

1kg burgonya hasábba vágva olaj a sütéshez.

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Először begyúrom a tésztát:liszt,,sütőpor a vaj vagy olaj  és hozzáadogatva a vízzel rugalmas  tésztát gyúrok.Kis cipókat formázok belőle,kb 3 dkg-osakat.Vizes konyharuhával letakarom a lisztezett deszkán.30 perc pihenés,addig elkészül a húsi.

A felkockázott vagy csíkozott mellet vagy én ma kicsontozott felső csirkecombból készítettem,a csontokból pedig finom zöldségleves lett.Tehát a húst bepácolom a fűszerekkel vagy a Knorr alappal,10 percig áll,majd megsütöm állandó keverés mellett.Ez is kb 15-20 perc,pont addigra lesz a tortilla tésztánk.Miközben sül a húsi,gyorsan összekeverem a mártogatóst a majonézzel,tejföllel,sóval,borssal,lehet bele egy kis ketchupot is tenni.Be a hűtőbe tálalásig.Megmosok saláta leveleket és hagyom lecsepegni és most már jöhet a tortilla sütése.Palacsintasütöt előmeleítjük,a kis golyókból kerek tésztát nyújtunk méretre és a tetejét olajos ecsettel átkenem és igy leforditva teszem a palacsintasütőbe kb 1 -1 perc oldalanként a sütési idő.Miközben sül folyamatosan nyújtjuk a gombócokat sorban, ebből a mennyiségből 18db lett

Már lehet is tálalni.Egy pitatészta, a salátalevél, a húsragú egy evk-al,lilahagymát és paradicsomot vékonyan karikára szeljük és azok kerülnek a hús tetejére a pita egyik felében a szélére pakoljuk az anyagokat, teszünk a mártogatósból majd szorosan feltekerjük,srégen középen kettévágjuk és sültkrumplival lehet még bőségesebbé tenni az ételt.Ha sok a pitatészta kisütve légmentesen becsomagolva eláll a hűtöben 1 hétig.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=9946

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kovács zsuzsanna 2013 július 28

Köszi a receptet elfogom készíteni!!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.