Szép és nagyon finom, családunk is szereti.
40 dkg csirkemáj
1 fej hagyma
1 db zöldpaprika
1 kiskanál pirospaprika
bors, majoranna, só
1 dl olaj vagy zsír
egy teáskanál paradicsompüré, vagy egy paradicsom.
A palacsintához:
1 db nagyobb föttkrumpli
2 db tojás
2 dl tej
1 dl szódavíz
só, bors, egy újhagyma szárastul, egy csokor petrezselyem
olaj a sütéshez
Lecsós öntet:
1 db hagyma
1 dl olaj
2db paradicsom vagy egy evk.kanál paradicsompüré
4-5db zöldpaprika
egy evkanál liszt
viz, só, pirospaprika.
A fűszerek Toldi Fűszer termékek www.toldifuszer.hu
A palacsinta tésztájának hozzávalóit turmixgépbe öntöm és összeturmixolom,sűrü palacsintatésztát kell kapni.Hidegre teszem 1 órát.Addig elkészítem a csirkemájat: egy fej hagymát megpucolok,felapritom,egy zöldpaprikát felszelek és a hagymát az 1dlolajon elkezdem sütni,majd mikor megdinsztelődött,pirospaprikát és egy kiskanál paradicsompürét és a szeletekre vágott zöldpaprikát t beleteszem, elkeverem és a megtísztitott csirkemájat hozzádobom,pici vizzel felöntöm és magas hőfokon megsütöm 10-15 perc alatt.Melegen botmixxerrel pürésítem és félreteszem. El kezdem sütni a palacsintákat:, a serpenyőt kiolajozom mindegyik előtt és szép pirosra sütöm,majd megtöltöm a májas krémmel,négyszögekre hajtogatom őket.Készítek lecsót: Az olajon hagymát dinsztelek ,pirospaprika, paradicsom,zöldpaprika szeletek és magas hőfokon sütöm,majd egy ev.kanál liszttel beszórom,átsütöm vele és felengedem annyi vizzel,hogy sűrű lecsót kapjak,ezzel fogjuk a palacsintákat meglocsolni.Lehet egy kanál tejföllel is gazdagitani .
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!