Csirkemáj 0,40 kg
Csiperkegomba 0,10 kg
Vaj 0,07 kg
Konyak 2 evőkanál
Vöröshagyma 1 kis fej
egy fej saláta
2 db paradicsom
1 db citrom
Só, őrölt bors, majoránna, margarin ízlés szerint
A csirkemájat serpenyőben margarinon hírtelen átsütjük, úgy hogy a közepe rózsaszínű maradjon.
Sóval, borssal, és majoránnával ízesítjük, majd robotgépen ledaráljuk.
A visszamaradt pecsenyelevet felöntjük a konyakkal, majd a májhoz keverjük.
Margarinon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított vékonyra szelt gombát is.
Zsírjára sütjük, majd kihűtjük, és a májhoz adjuk.
Végül kikeverjük a puha vajjal és ha szükséges, utána ízesítjük.
Formába tesszük, ( celofánba ) és 1 napot állni hagyjuk hűtőben.
Tálaláskor idényzöldséggel díszítve tálaljuk.
A pástétom akkor finom, ha egy éjszakát áll a hűtőszekrényben ( összeérnek az ízek ).
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!