60 dkg csirkemell
5 dl paradicsomlé
3 ek. ketchup
1 közepes fej vöröshagyma
kis csokor petrezselyemzöld
4 ek. étolaj vagy olíva olaj
só, bors
20 dkg trappista sajt
25 dkg csavart orsótészta (durum)
Előkészítés:
A csirkemellet megtisztítjuk, nagyobb csíkokra vágjuk.
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk.
Lereszeljük a sajtot.
A tésztának felteszünk vizet egy fazékban forrni. Mikor felforrt egy ek. sót teszünk bele.
Elkészítés:
A csirkemell csíkokat feltesszük egy teflon serpenyőben párolni fedő alatt pici vízzel, sózva, borsozva. Mikor megpuhult, levesszük a fedőt, és kissé lepirítjuk.
A milánói szószt elkészítjük: az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd ráöntjük a paradicsomszószt, ketchupot és a petrezselyemzöldet. Ízlés szerint még sózhatjuk, borsozhatjuk, esetleg pici cukrot tehetünk bele, ha savanyúnak érezzük. Összeforraljuk, és a lepirított csirkemellre öntjük, együtt forraljuk még egy-két percig.
A tésztát a lobogó vízben megfőzzük, leszűrjük, leöblítjük.
Tálalás:
A csavart tésztára helyezzük a csirkemell csíkokat, szószt szedünk rá, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Kis petrezselyemmel díszítjük.
Jó étvágyat hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!