50-60dkg csirkemell filé
liszt
só
olaj a sütéshez
Az Orly-tésztához :
10 dkg liszt
2 db tojás
2 dl sör
0,4 dl olaj
só
A csirkemelleket kisebb darabokra vágom besózom , lisztbe forgatom , majd egyenként sörtésztába mártva bő olajban mindkét oldalát szép pirosra sütöm . A sörtésztához a tojássárgáját a sörrel elkeverem , megsózom és annyi lisztet keverek hozzá , hogy sűrű palacsinta tészta legyen belőle . Közben a tojásfehérjét kemény habbá verem és lazán a sörtésztához keverem végül az olajat is hozzáadom , ettől lesz a tészta sütés után puha és omlós , és ami nem utolsó szempont nem szárad ki . Ha esetleg túl sűrű lenne kevés sörrel hígítható.(még annyit,hogy nincs sör íze a csirkének ha kész!!!! Nagyon finom omlós!)
Saláta:
A paradicsomot a paprikát az uborkát és a mozzarellát darabokra vágtam a lila hagymát pedig kisebb csíkokra,megsóztam ,szórtam rá egy pici borsot és bazsalikomot .Hűtőbe pihentettem 2-3 órát hogy az ízek összeérjenek.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!