Nagyon jó ötlet!!! Szuper jól néz ki!!!Biztosan nagyon finom! Mnyammm!! :)
Hozzávalók:60 dkg. csirkemell
A pác hozzávalói:1 kk. só,1 tk. fűszerkeverék,/én a szárnyas fűszert használtam amit nyertem/,1 kk. cukor,1 ek, fehérbotecet,!én fehér bort használtam/,1 ek, nem sós szójaszósz,1 kk. szezámolaj.
A bundához:1 tojás, 1 dl. víz,1 ek. olaj,1 mk. só,1 csapott kk. sütőpor, 2 ek.étkezési keményítő,4 ek,. liszt.
Máz:1 dl. méz,1 dl. ketchup,1 ek. fehérborecet,6-8 dkg. szezámmag.
Elkészítés: A húst kisebb darabokra vágjuk, és a pác hozzávalóival összekeverjük. és hűtőbe tesszük addig, míg elkészítjük a bundáját.
A lisztet a sütőporral, a keményítővel, elkeverjük. A tojást, az olajat,és a vízet keverjük össze.Apránként keverjük bele a lisztes egyveleget. Jól forgassuk össze, hogy egy palacsinta sürüségű tésztát kapjunk. A húst ebbe a tésztába forgatjuk egyessével, és bő forró olajba kisütjük.Több hús is mehet az olajba sütésre.
A máz hozzávalóit összekeverjük, és a megsült húst ebbe forgatjuk bele.Tetejét szezámmaggal megszórjuk.Én csináltam olyat is, amit nem forgattam bele a mázba, a gyerekek kedvéért.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!