1 tasak gyors rizs
1 fejszép karfiol
50 dkg csirkemell filé
3 dkg vaj
4 dl tejföl
4-5 gerezd fokhagyma
0,5 dl olaj
só
1 tk bors
1 tk piros paprika
Elkészítés:
A rizst sós vízben puhára pároljuk.
A karfiolt kis rózsákra szedjük, és sós vízben fél puhára főzzük majd lecsepegtetjük.
A csirkemell filét apró kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben 2-3 perc alatt lepirítjuk. Őrölt borssal, sóval, piros paprikával fűszerezzük, majd rátörjük a fokhagymát, és pici olajjal meglocsoljuk. Összekeverjük, pici vízzel felengedjük, majd fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult a fedőt levéve lepirítjuk.Amikor kész van hozzá keverjük a rizst és átforgatjuk óvatosan .
Egy közepes méretű hőálló tálat kivajazunk, majd az előkészített alapanyagokat rétegelve belehelyezzük. A rózsákra szedett megfőtt karfiolt helyezzük elsőként a tál aljára, majd a párolt rizzsel elkevert csirke mellet Ezt követően bőségesen megkenjük tejföllel. Ezt a sorrendet még egyszer megismételjük, majd a tetejét szintén tejföllel zárjuk. Majd a sütőben 25 perc alatt megsütjük
Jó étvágyat
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!