Nagyon finom... érdemes kipróbálni!
1/2 kg vöröshagyma
1/2 kg paradicsom
2 paprika
1 sárgarépa, pirospaprika
1 kanál zsir
1 másfélkilós csirke
1/2 l viz
só, bors ízlés szerint
puliszkához:
1 l viz
só ízlés szerint
1/2 kg kukoricadara vagyis puliszkaliszt de a darabosból
meggykompóthoz:
1 kg fagyasztott meggy
20 dkg cukor
5 gr fahéj ( vagy szegfüszeg izlés szerint )
1/2 l viz
A zsirba belevágom a vöröshagymát, murkot, paprikát megdinsztelem beleteszem a őröltpirospaprikát, a feldarabolt csirkét és a paradicsomot.
Feltöltöm vízzel só, bors
A puliszkához:
1 l viz 1 kicsi kanál só, mikor forr a viz beleöntjük a puliszkalisztet folytonos kavargatás közben közepes tüzön addig kavarjuk amig megvastagszik, akkor kiboritjuk egy tányérba vagy vágodeszkára.
A meggykompótot fagyasztott meggyet 1kg-ot kiveszek a hűtőből meleg vizzel felteszem a kályhára bele a cukrot, a fahéjat a szegfüszeget.
Jóo 10 perc s kész van.
Jó étvágyat.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!