Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát a felhevített zsírban csipetnyi sóval üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a pirospaprikát. Felengedjük kevés vízzel, majd a tűzre visszatéve zsírjára pirítjuk. Ezután beletesszük a csirkecombot, megsózzuk, megborsozzuk és addig pirítjuk, amíg a hús mindenütt ki nem fehéredik. Hozzáadjuk az apró kockára vágott paprikát és paradicsomot, majd fedővel letakarva, néha óvatosan megkeverve - nehogy összetörjön a hús - puhára pároljuk a combokat. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá. Mire a hús elkészül a hozzáadott zöldségek sűrű szaftot képezve teljesen szétfőnek benne. A körethez a tarhonyát szélesebb lábasban, a felforrósított zsiradékban aranybarnára pirítjuk.Felöntjük vízzel, ízlés szerint megsózzuk. Közepesnél kicsit alacsonyabb lángon, fedő alatt, néha megkeverve készre főzzük. Amikor megpuhult, én még egy kis ideig a lekapcsolt tűzhelyen szoktam hagyni. Így pergősebb lesz a tarhonya, és az esetleges megmaradt nedvesség teljesen eltűnik róla.
Ha elkészült mindkét étel, akkor nincs más dolgunk, mint vagy külön tálalni úgy, hogy a tarhonyára rátesszük a húst, vagy egybe önteni őket és óvatosan átkeverni.
Jó étvágyat!