nagyon fincsi
8 alma
2 db főtt vagy sült csirkemell ( előző ételünkből megmaradt )
1 db kefir
5 dkg sajt
2 ek majonéz
1 kis fél lilahagyma
fél citrom leve
só, fűszerkeverék
A kicsontozott csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk.
Az almát előkészítjük, mossuk, nem hámozzuk meg. Tetejükről levágunk egy kalapot.
Annyi almahúst vágjuk ki belőlük, hogy 1 cm-es fala maradjon.
3 dl vizet forralunk, beletesszük az almát és az almaforgácsot is.
Felforraljuk, majd azonnal leszűrjük.
A majonézt, reszelt sajtot, kefirt, a csirkemell csíkokat és a szeletelt vöröshagymát összekeverjük.
Felhasználásig hűtőszekrénybe tartjuk.
Ha az alma megszikkad, a forgácsot belekeverjük a majonézes salátába. Púposra töltjük az almákat.
Lehűtve tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!