Gyonyoruszép, finom!
1 kg csirkeszárny
1 db paprika
1 db paradicsom
2 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 kk. őrölt kömény
só
1 kk. ételízesítő
2 csapott ek. pirospaprika
2 dl tejföl
2 ek.finom liszt
A galuskához:
25 dkg finom liszt
25 dkg kukoricaliszt
3 db tojás
só
2 ek.étolaj vagy zsír
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Előkészítés:A csirke szárnyakat gondosan megtisztítjuk,végeit levágjuk,a forgóknál ketté vágjuk A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.
Elkészítés:A zsiradékon megdinszteljük a hagymát,rányomjuk a fokhagymát.Beletesszük a paprikát,paradicsomot,őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk.Az edényt lehúzzuk a tűzről,elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel.Visszatesszük a tűzhelyre,beletesszük a csirke szárnyakat.Sózzuk és rövid lében puhára pároljuk..Ha megpuhult szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a csirke darabokat és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Kiforraljuk és visszatesszük bele a húst. Galuskával vagy főtt tésztával /szarvacska,orsó tészta /tálaljuk.
Kukoricalisztes galuskát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!