Hozzávalók:
· 1 kg csirkeszárny
· 3 szál sárgarépa
· 1/2 fej brokkoli
· 2 fej vöröshagyma
· ½ fej karfiol
· 2 db kaliforniai paprika
· 20 dkg kelbimbó
· ½ szál póréhagyma
· 2 szem burgonya
· 1 tk. szárnyas fűszerkeverék
· 1 mk. őrölt bors
· 1 csipet őrölt kömény
· 1 csipet cayenne-i bors
· só ízlés szerint
· 5 cl olíva olaj
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük. A csirkeszárnyakat megmossuk, és sózzuk. A fűszereket elkeverjük az olíva olajjal és bedörzsöljük vele a szárnyakat.
A zöldségeket egy tepsibe terítjük, rátesszük a csirkeszárnyakat, majd kb. egy deciliter vizet vagy bort öntünk alá és alufóliával lefóliázzuk.
A tepsit sütőbe tesszük és közepes lángon 35-40 percet sütjük. Levesszük róla a fóliát és szép pirosra sütjük.
Köretnek a vele sült zöldségeket tálaltam.
Egyszerű étel, ahol a munka javáét a sütő végzi, és a zöldségeket ízlésünk szerint variálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!