Nagyon szeretem, gyonyoru, mint mindig!
1 kg brokkoli
10 dkg vaj vagy margarin
10 dkg finom liszt
6 dl tej
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
só
őrölt szerecsendió
őrölt fehér bors
ételízesítő
késhegynyi szódabikarbóna
20 dkg reszelt trappista sajt
Előkészítés: A brokkolit rózsáira szedjük. Sós, szódabikarbónás vízben 8-10 percig főzzük. Mirelitnek 5-6 perc is elég. Óvatosan leszűrjük.
Elkészítés: Elkészítjük a besamelmártást. A vajon megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a tejjel és habverővel kevergetve addig forraljuk, míg besűrűsödik. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, szerecsendióval. A brokkolit egy jénaiba vagy tepsibe terítjük, bevonjuk a mártással és sajttal megszórva sütőben 180 fokon addig sütjük, míg a sajt szép színt kap /kb 10-15 perc/.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!