Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sültek / töltött étel receptek » Csőben sült bulgur gazdagon

felvitel dátuma: 2020-02-23 14:45:17       mai nézettség: 1       nézettség: 512
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

1 kg Sertés comb darált hús
25 dkg bulgur
25 dkg orsó tészta
50 dkg vegyes mirelit zöldség,
(Karfiol, Brokkoli, sárgarépa)
2 db nagy fej vöröshagyma
1 db kisebb babérlevél
4-5 gerezd fokhagyma
50 dkg tejföl
1-2 dl tejszín
2 evőkanál zabpehelyliszt sűrítéshez
3-4 dkg vaj, vagy olaj
10 dkg Edami reszelt sajt
35 *40 -es tepsi
ízlés szerint fűszerek só, bors, őrölt kömény, csemege fűszerpaprika, ételízesítő, vágott petrezselyem, zúzott fokhagyma vagy fokhagyma granulátum.

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 80 perc
Elkészítés:

Hagymát apróra vágjuk a fokhagymával. Majd kevés zsiradék hozzáadásával megpirítjuk .Hozzá adjuk a darált húst, nagy lángon fehéredésig átforgatjuk. Mikor levet enged ,megszórjuk paprikával, felengedjük kevés vízzel ,ízlésesen befűszerezzük és készre főzzük.

Megfőlt a hús tejszínbe 2 evőkanál zabpehely lisztet elkeverünk csomómentesre hozzá adjuk a tejfölt szedünk ki a forró levéből elkavarjuk majd össze öntjük ezzel még egyet be forraljuk és kész.

Zöldséget rövid ideig blansírozzuk majd leszűrjük,
Bulgurt csomagoláson látott leírtak alapján elkészítjük, ha nem található akkor 1,3 l Forrásba lévő vízbe ellepje megfőzzük 15-20 p alatt.

Tésztát is kifőzzük forrásba lévő só ,olajos vízben majd leszűrjük.Lásd a csomagoláson leírtak alapján.

Zsiradékkal kikent tepsibe rakunk egy réteg tésztát, majd terítünk rá egy réteg húst szafttal együtt, és zöldséget.
Majd ugyanígy járunk el, egészen addig míg el nem fogy.
Zöldség kerüljön a tetejére utoljára.

Ui : Pörköltet gazdag sűrű szafttal készítsük ,hogy átjárja a rakottat szépen, és nagyon finom élvezeti értékében gazdag finom ételt kapunk.Tejölt érdemes kevés tejjel ki kavarni ,és így megöntözni a tetejét.
Fűszerpaprikát keveset tegyünk bele, mert tejszínes tejfeles ételekhez nem javaslom sokat!
Viszont az íze fontos ebben az ételben is.

Szakács: Zsanette Kovács


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.