Piskótához
8 db tojás
8 evőkanál liszt
8 evőkanál kristály cukor
1 evőkanál kakaópor
Krémhez
2 csomag csokis pudingpor
9 dl tej
6 evőkanál cukor(kristály)
25 dkg ráma,vagy vaj
ha van otthol maradék csoki,azt is belefőzhetjük
pár szem eper
Díszítéshez
30 dkg marcipán
1 csomak csokidara
A tojás sárgáját a cukorral kikeverem,ebbe teszem a kakaóport is.
A tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A sárgájához elkezdjük adagolni a lisztet,amit óvatosan kevergetünk.
Közben adagoljuk bele a fehérje habot is.
Mikor az egészet összekavartuk,egy sütőformát kibélelünk papírral és abba töltjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük,és abban megsütjük.
Kb fél óra,de tűpróbával ellenőrizzük!
Míg sül,elkészítjük a krémet.
A pudingot megfőzzük,amibe csokit is olvasztunk,ha van.
Mikor kihült,a margarinnal,habverő segítségével kikeverjük.
Mikor a torta megsült,azt is kihűtjük,majd háromba vágjuk.
Megtöltjük a krémmel,és minden rétegbe rakunk pár szem,darabolt epret.
Először az oldalát kenjük be krémmel,aztán a
tetejét
Oldalára rányomkodom a csokidarát..
Beteszem a hűtőbe pár órára,hogy megdermedjen a krém.
Fehér marcipánból úgy 20 dkg-ot köralakúra nyújtok porcukrozott asztalon.majd a sütőforma aljával méretre vágom.
Ráteszem a torta tetejére,majd sablonok segítségével,focilabda mintásra készítem.
Körben krémből stufnikat teszek,raktam rá ezüst cukorgolyókat és színes cukordarával megszórtam.
Erre a tortára,egy videójáték figuráját készítettem.
Ehhez 1 kocka és 1 téglalap alak kellett,majd 4 vékony hengerecske végtagjainak,1 kocka pedig a székének.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!