Valóban finom lehet! - A 6 fehérje szerintem is jó ötlet, mert élvezhetőbb a hab. :) - (Csoki nélkül hasonlít a női szeszélyem diós habjához, ami 4 fehérjés.) - Receptkönyvembe tettem!
A tésztához:
15 dkg margarin
20 dkg finom liszt
10 dkg porcukor
1 csipet só
3 db tojás sárgája
1 dkg sütőpor
A habhoz:
6 db tojás fehérje
10 dkg porcukor
20 dkg darált dió
20 dkg étcsokoládé
A tészta kenéséhez:
baracklekvár
Előkészítés: A csokoládét lereszeljük. A margarint a liszttel elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót, cukrot,s ütőport és a tojások sárgáját. Összegyúrjuk és a tésztát fél órára a hűtőbe tesszük.
Elkészítés:A tésztát kinyújtjuk, tepsibe tesszük és megkenjük a baracklekvárral. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A darált diót és a csokit óvatosan a habba keverjük. A kész habot a tészta tetejére kenjük. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 30 percig sütjük. A tésztát kihűlés után szeleteljük.
Jó ltvágyat kívánok hozzá!
Forrás:Ráma-Süssünk-süssünk valamit
Annyit változtattam,hogy a tojásfehérjét 4 ről 6 ra emeltem.Szerintem a 4 kevés.24x30-as tepsiben sütöttem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!