10 dkg csokoládé (70-85% kozott)
15 dkg liszt (teljes kiorlésu gabonából)
10 dkg vaj
8 dkg porcukor (nád, nyírfa vagy sztívia)
3 g(!) kakaópor (karobpor)
1 mk szódabikarbóna
1 mk sutopor (foszfátmentes)
1/2 mk orolt fahéj
1 tojás (szabadtartású)
Forgatáshoz:
3 dkg porcukor (nád, nyírfa vagy sztívia)
A vajat és a csokoládét olvasszuk fel egy lábasban (ne forrjon, csak olvadjon el).
Adjuk a liszthez a kakaóport, a szódabikarbónát, a sutoport és a fahéjat.
Mossuk meg a tojást, kulon edényben felutve ellenorizzuk a frissességét, majd keverjuk gyorsan a vajas csokoládéhoz (ne kezdjen el foni a tojás a meleg keverékben).
Adjuk a csokis keveréket a lisztes keverékhez, és alaposan dolgozzuk ossze.
180 fokra melegítsuk elo a sutot és vajazzuk ki a tepsit.
Formázzunk tetszoleges méretu gombócokat, melyeket egyesével forgassunk meg porcukorban.
Tegyuk a gombócokat a kivajazott tepsire, majd egy kicsit lapítsuk le, ha elkészult az osszes korong, csipetnyi porcukorral hintsuk meg a tetejuket.
Sussuk meg, majd mikor megsult, vegyuk ki tepsit a sutobol, és hagyjuk a tepsin kihulni a suteményt (hulés kozben keményedik).
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!