Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Karácsonyi ételek receptek » Csokis gesztenyetorta

felvitel dátuma: 2014-01-09 17:50:27       mai nézettség: 1       nézettség: 2733
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

Piskótához:

4 db tojás

4 ek. víz

20 dkg cukor  / kristály vagy nyírfacukor/

16 dkg liszt

2 ek. olvasztott vaj

1 kk. vanilia aroma

reszelt citromhéj

Gesztenyekrémhez:

1 vaniliapuding

3 dl tej

2-3 ek. cukor  /kristály v. nyírfa/

1 adag gesztenyemassza

10 dkg vaj

1 tasak héjja nélküli főtt gesztenye.

Főzött csokikrémhez:

4 nagyobb tojás

20 dkg cukor /kristály vagy nyírfa/

2 ek. holland kakaópor

10 dkg  étcsokoládé /75%-os kakaótartalmu/

20 dkg vaj

Tetszés szerint készített fondant díszek és ehető papír dísz.

Előkészületi idő: 160 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

A piskótát elkészítjük: 4 db tojás sárgáját elkeverjük a cukorral és 4 ek. vízzel, vanilia aromával, citrom héjjal. addig keverjük, míg a cukor érezhetően elolvadt.

A tojásfehérjét felverjük keményre és váltakozva a liszttel és a vajjal a jól kikavart tojássárgájához keverjük.

Vajjal kikent kapcsos tortaformába öntjük . Előbb 15 percig 180 fokon, majd 30 percig 140 fokon megsütjük.

Tüpróbát végzünk, mert minden sütő másként süt.

Ha megsült, elzárjuk a sütőt, félig kinyitjuk a sütő ajtaját és hagyjuk a piskótát a sütőben kihülni.

Egy vaniliapudingot megfőzünk 3 dl. tejjel, 2-3 ek. cukorral és még forrón keverünk hozzá egy adag gesztenyét amit sajtreszelőn lereszeltünk.

Közben a vajat habosra kavarjuk, majd a kihült gesztenyés pudingot hozzádolgozzuk.

Főzött csokikrém:

Az étcsokoládét, a vajat felolvasztjuk. Közben az egész tojásokat gőz fölött elkeverjük az édesítőszerrel / cukor, nyírfacukor.../ és addig keverjük amíg érezhetően sűrüsödni kezd. Kb.15-20 perc! /Vigy ázzunk az edény amiben keverjük csak gőzben legyen ne érjen bele a vízbe, mert rántottánk lesz!/

Ha már úgy érezzük, hogy a masszánk sűrűsödik, belekverjük az olvasztott vajat a kakaóport éscsokit. Ezekkel együtt kihülésig habosra verjük.

Ezután kettévágjuk a jól kihült piskótánkat, -ha nem elég sima a teteje fordítsuk meg és az alja legyen felül. A kettévágott piskóta alsó lapját megkenjük a gesztenyekrémmel, a főtt gesztenyéket félbevágjuk és a krém tetején körkörösen elhejezzük, A felső lapra is kenünk egy kis gesztenyekrémet majd összeborítjuk a lapokat. Egy óra hosszára betesszük a hűtőbe a már kihült csokikrémmel együtt.

Egy óra mulva bekenjük a csokikrémmel a tortánkat, az oldalát is és feldíszítjük ehető papírra készült képpel, fondant fenyőfákkal és csillagokkal.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.