Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Csokis, habos képviselő fánk

felvitel dátuma: 2023-05-04 11:09:09       mai nézettség: 1       nézettség: 98
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:
A tésztához: 200g búzafinomliszt 200g olaj 200g víz 1tk. kristálycukor 1csipet só 6-7db közepes méretű tojás Csokiskrémhez: 50g étcsokoládé 700ml tej 2cs csokipudingpor 150g kristálycukor 2ev. keményítő 50g vaj Ezen kívül: 300ml meggle habtejszín Porcukor a tetejére
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 35 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
Tészta elkészítése: a vizet és olajat egy fazékba tesszük és hozzáadjuk a sót és cukrot. Közepes lángon főzzük. Mikor pattogni kezd az olajos víz, beletesszük a lisztet és folyamatos keveréssel reszteljük a tésztát. Mint ha rántást készítenénk. Kb.5 perc. Az állaga is rántáshoz hasonlít. Ezt egy tálba áttesszük és hagyjuk kézmelegre hűlni. Ezután egyesével hozzáütjük a tojásokat. Közben robotgép segítségével keverjük. Mikor egy jó sűrű állagú nokedli tésztát kapunk,akkor jó. A tojás száma változó, van hogy elég 6db van hogy kell a 7db. Ez függ a tojások méretétől.A tésztát egy habzsákba töltjük és kis halmokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.Hagyjunk távolságot közöttük,mert térfogatuk megnő. Egy kis vízzel spricceljük le a fánkok tetejét. Előmelegített sütőben elsőnek 200 fokon , légkeverésen 15 percet sütjük,majd vissza vesszük a hőfokot 180 fokra és további 20 percet sütjük. A sütőt sütés közben,tilos nyitogatni! Ezután én nem vártam kivettem és azonnal még forrón ketté vágtam,de hagytam felvágatlanul is ,hogy össze esik-e és nem. Hagyjuk kihűlni. Krém elkészítése: a hozzávalókból egy sűrű pudingot főzzünk, majd még melegen hozzáadjuk a csokit és a vajat. Elkeverjük benne ,majd folpakkal lefedve ,hagyjuk kihűlni. Felverjük a habtejszínt. Ebből 3 evőkanálnyit hozzáadunk a kihűlt csokispudinghoz és beledolgozzuk. A csokikrémet és sima habot külön csillagcsővel elátott habzsákokba töltjük. Betöltjük a fánkokat. Elsőnek a csokikrémmel töltjük,majd erre nyomunk sima tejszínhabot és erre tesszük a fánkok tetejét. Végül megszórjuk porcukorral. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szakács: fatime


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.