30 dkg liszt
1 csipet só
1 narancs reszelt héja
2 dl tej
2 evőkanál cukor
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
4 dkg Rama
2 tasak vaníliás cukor
2 dkg kakaó
30 dkg fagyasztott, vagy friss, vagy kompót meggy
cukor
zsemlemorzsa
Összekeverem a lisztet, a sót és a narancs héjat. A langyos tejben elkeverem a cukrot meg az élesztőt, és a lisztes keverékhez adom a tojássárgákkal együtt, majd tésztává gyúrom. A tésztát megfelezem, az egyik felébe belekeverek 2 dkg puha Ramát, és a vaníliás cukrot. A másik felébe szintén 2 dkg puha Ramát és a kakaót gyúrom. Tálban letakarva megkelesztem, majd mindkét tésztát 1 cm vastag téglalappá nyújtom. A fehéret vékonyan megkenem tojással, és a csokis lapot óvatosan ráhelyezem. Cukros zsemlemorzsába forgatom a meggyet, és a tészta tetejére szórom. Ezután szorosan feltekerem, tojással megkenem a tetejét, megkelesztem, és 170 C-os sütőben megsütöm.én meggyet nem tettem bele!mert nem volt itthon!
http://www.sutigyar.hu/recept/csokolades-meggyes_kalacs
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!