A tésztához:
A krémhez:
0,35 dcl olaj a tepsi kikenéséhez
Legelőbb a krémet készítjük el. Az összes hozzávalót egy hőálló edénybe tesszük, simára kavarjuk s kis időre bemikrózzuk. Ezután a hűtőszekrényben visszahűtjük.
A lisztet egy mélyebb edénybe szitáljuk, a közepébe mélyedést fúrunk, beletesszük az élesztőt, egy kevés langyos tejet töltünk rá, és összedolgozzuk.
A tojások sárgáit elkavarjuk a cukorral, míg a cukor teljesen fel nem olvad, azután hozzáadjuk a langyos tejet,mindezt a liszthez töltjük, és jól összedolgozzuk. (Én addig szoktam dagasztani kézzel, amíg elválik az edény falától és a kezemtől.) Majd kevés lisztet szórunk rá, tiszta konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt, lisztezett munkalapra borítjuk, 5-6 dkg-os darabokra szabdaljuk, mindegyiket kinyújtjuk, egyesével csokoládékrémet viszünk fel rá, majd felgöngyölítjük őket kifli alakúra.
Egy megolajozott tepsire tesszük a feltekercselt kifliket, tetejüket megkenjük tojásfehérjével, és hideg sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.
Trükk: a kelt tészta nem szárad ki sütés közben, ha előzőleg egy edényben vizet helyezünk el a sütő alján.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!