12 db
2 ek. darált mák
4 ek. meggylekvár (ez házival készült )
2 ek. tejszín
1 tk. méz
2 dkg vaj
2 dkg csokoládé
8 dkg keksz (itt a mákos kekszemet morzsoltam bele)
1 ek. aszalt vörösáfonya
½ citrom héja (ha nem bio, sikáljuk meg alaposan a héját)
bevonóhoz:
4 dkg magas kakaótartalmú csoki ( ez 74%-os volt)
2 ek. tejszín
1 dkg fehér csoki vagy forgács
A lekvárt, mákot tejszínt, mézet vajat, vörösáfonyát és a csokit, citrom héjat összemelegítjük, majd visszahűtjük.
A kekszet lemorzsoljuk és a masszához adjuk. kb.10—15 percig hidegre tesszük, addigra jól fozmázható lesz a massza. (Nem hűtő)
Kb. diónyi golyókat formázunk belőle.
A bevonathoz a csokit és tejszínt összemelegítjük és a golyókat beleforgatjuk.
Egy tányérra alufóliát teszünk, matt fele legyen felül. ( Állítólag a fényes feléről nem lehet leszedni, ha hozzáragad.) és a tányérra tesszük (két fogpiszkálóval forgattam bele, és azzal szedtem ki)
Rászórjuk a csoki forgácsot és hűvös helyre tesszük, amíg a csoki megdermed.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!